Edebiyat

Ak akçe kara gün içindir atasözü anlamı ve kompozisyon

Ak akçe kara gün içindir atasözü anlamı ve kompozisyon

Alın teri dökerek, emek vererek kazandığımız paralar bizi dar ve yokluk zamanlarında korumak içindir. Paramız varken alışveriş yapmayı, para harcamayı isteyebiliriz. Fakat var olan paramızı harcamak yerine biriktirmeliyiz ki ileride başımıza gelecek sıkıntılı günlerde kullanabileceğimiz paramız olsun. Maddi durumunuz ne kadar iyi olursa olsun abartıya kaçmamalı ve tutumlu davranmalısınız. İnsanın başına her an her şey gelebilir. O gün geldiğinde bugün harcadığınız paraya ihtiyaç duyabilirsiniz.

Ak akçe kara gün içindir atasözü ile ilgili kompozisyon

Hayatımızı güzel ve düzgün bir şekilde devam ettirebilmemiz için belli miktar paraya ihtiyacımız vardır. Sahip olunan para veya mal-mülk, kendimizin üretemediği ihtiyaçları gidermede kullanılır; zira bir insanın kendisine lazım olabilecek her şeyi kendisinin üretmesi mümkün değildir.

Kendimiz üretemediğimiz ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemiz için ise çalışır çabalar belli bir kazanca sahip oluruz. Bu kazancı da çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanırız. Ancak hiçbirimizin şu anki kazancı garanti altında değildir. Öyle zamanlar gelir ki işimizden, kazandığımız bu paradan olur ortada kalırız. İşte böyle zor günlerde bizim imdadımıza yetişecek olan şey, daha önce biriktirdiklerimizdir; yani atasözümüzdeki gibi ak akçedir. İnsanlar böyle sıkıntılı günler için her zaman hazırlıklı olmalı, kazancından tasarruf ederek birikim yapmalıdır. Kazandığı tüm parayı sürekli harcayan, bir kenara biriktirmeyen kişiler gelecekte pişmanlık duyabilir. Kazancımızı öncelikle temel ihtiyaçlarımız için harcamalıyız. Bize faydası olmayacak şeylerden uzak durmalı ve israftan kaçınmalıyız. Atalarımız eskiden beri birikime ve tasarrufa önem vermiş, mutlaka kenarda bir para biriktirmiştir. Bizler de, onların binlerce yıllık tecrübesini anlamalı, onların yolundan giderek, kara günleri de düşünerek para biriktirmeliyiz.

Tasarrufun, birikimin önemi büyüktür. Tabiki de her insanın kazancı eşit değildir. Biri diğerinden fazla kazanır; ancak ne olursa olsun, her insanın tasarruf etmesi, para biriktirmesi mümkündür. ”Damlaya damlaya göl olur.” diye bir atasözümüz vardır. Kazancımız az olsa bile küçük birikimler yapmalıyız. Bize küçük gelen o birikimler birleşerek artacaktır ve belki de en zor günlerimizde en büyük destekçimiz olacaktır.

Ak akçe kara gün içindir atasözünün ana düşüncesi

Hiçbir zaman lüzumsuz harcama yapmayın. Har vurup harman savurmaktan kaçının. Lüzumsuz küçük harcamalar ilerde büyük sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Bu büyük sorunları çözmek için ihtiyaç duyacağınız maddiyatı ise çok önceden harcamış olabilirsiniz. Kısacası hayatta her zaman her şeyin kötüye gidebileceğini düşünerek tedbirli davranmalıyız.

Arkadaşlarınla paylaşır mısın?

Ak akçe kara gün içindir atasözü anlamı ve kompozisyon hakkındaki aklınıza takılan soruları aşağıdan öğretmen ve öğrencilere sorabilir, Ak akçe kara gün içindir atasözü anlamı ve kompozisyon için bilgi alabilirsiniz..

Ak akçe kara gün içindir atasözü anlamı ve kompozisyon Hakkında 4 yorum:

  1. Mustafa Kemal -

    “Ak akçe kara gün içindir” atasözü, para biriktirme ve tasarruf yapma konusunda uyarıcı bir anlam taşır. Bu atasözü, herhangi bir kişinin gelecekte karşılaşabileceği beklenmedik olaylara karşı hazırlıklı olması gerektiğini ifade eder. Aslında, atasözü beyaz (ak) para biriktirmenin kara günlerde kullanılabileceğini, yani zor zamanlarda kişinin kendisine yardımcı olacağını söyler. Yani, insanlar düzenli bir şekilde para biriktirerek tasarruf yaptıklarında, gelecekte beklenmedik bir durumla karşılaştıklarında finansal olarak daha hazırlıklı olacaklardır. Bu nedenle, bu atasözü finansal disiplin ve tasarruf yapmanın önemini vurgular.

Yorumlarını paylaşır mısın?

css.php