15 tatil hangi gün başlıyor?: 15 tatilin ne zaman başlayacağı binlerce öğrenci tarafından merak konusu. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 15 tatiline artık çok az bir zaman kaldı. Binlerce öğrenci havaların soğuması ve yoğun sınav temposundan bunaldıkları için dört gözle sömestr tatilinin gelmesini bekliyordu. Kısa da olsa bir tatil programı için sömestr tatilin ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler için MEB’ten açıklama geldi. Her yıl dönem başlamadan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan iş takvimine göre 15 tatilin ne zaman başlayacağı sorusu yanıt buldu. Peki, 15 tatil ne zaman başlayacak? Sömestr tatili bu yıl 30 gün olacak mı?

Okullar ne zaman kapanacak 2016? 15 tatil Ocak ayının kaçında?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gelen açıklama göre: Yarı yıl tatili 23 Ocak pazartesi günü başlayacak 03 Şubat cuma günü son bulacak. Öğrenciler 15 tatilin ardından eğitimlerine devam edecek. 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

15 tatil 30 gün olacak mı?

Bir çok farklı sitede bu durumdan bahsedilmektedir. Fakat bu konu da Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarının dışında hiç bir açıklamayı dikkate almamak gerekir. Bu konu da tek yetkili MEB’dir. Okulların kaç gün açık olduğu iş günü olarak her eğitim-öğretim yılı başlamadan belirlendir. Eğer yarı yıl tatili yani sömestr tatili uzatılırsa bu tatil süresinin okul başlama tarihini öne çekerek ya da geriye çekerek okul süresinin uzatılacağını unutmamak lazım.

Yani öğrenciler için tatil iyi şeyleri ifade edebiliyor olabilir ama 15 tatil süresinde yapılacak tatili okul kapanma döneminde Haziran ayında ya da okul açılma Eylül döneminde fazladan okula giderek kapatılması demektir. Bunları düşünerek bu konuda bir karar verilmesi gerekmektedir. Çünkü öğrenciler Haziran ayında sıcaktan okula gitmekte zaten zorlanmaktadır. Ara tatil 1 aya çıkarsa Haziran ayına eklenen 15 gün öğrenciler için sıcakta okula gitme anlamına gelecektir. Bu tatil konusunda bir değişiklik olursa sadece Milli Eğitim Bakanlığının açıklamaları dikkate almanızı tavsiye ederiz.

2.Dönem ayın kaçında başlayacak?

15 Tatil 6 Şubat 2017 tarihinde bitecek ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 2.dönem zili milyonlarca öğrenci için çalacaktır. 8.sınıf öğrencileri için ikinci dönem TEOG sınavı hazırlıkları lise son sınıf öğrencileri için YGS ve LYS hazırlıkları başlayacak ve bu dönem bu sınavlara göre geleceğini şekillendireceklerdir.

2017 yılı resmi tatiller kaç gün olacak?

Tatil yapmayı seven öğrencilerin merakla araştırdığı bir diğer konu olan 2017 yılındaki resmi tatiller, geçtiğimiz yıla göre biraz daha az olacak. İşte 2017 yılında öğrencilerin de faydalanacağı resmi tatiller;

  • Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar
  • Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar
  • Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi
  • Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma
  • Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017
  • Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba
  • Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017
  • Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar

Sabahçı-öğlenci sistemi değişecek mi?

Başbakan Binali Yıldırım, “Okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz. 2019 sonuna kadar sabahçı, öğlenci uygulamasını tamamen ortadan kaldıracağız” diye konuştu. Uzun vadeli büyümenin esasının insana yatırım olduğunu belirten Yıldırım, “Bunun için de 2019’a kadar ikili öğretime son vereceğiz. Yani tekli öğretim olacak. Dolayısıyla, ikili öğretim, 2019 sonuna kadar tarihe karışmış olacak. Okul öncesi eğitim şu anda zorunlu değil ama yüzde 50’lileri geçti, önümüzdeki dönem içerisinde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz. Türkiye’de yabancı dil büyüme oranı yüksek zannediliyor, hiç de öyle değil. Yabancı dil bilme oranımız, kıyasladığımız civar ülkelere göre istediğimiz oranda değil. 4+4+4 te ilk dörtten itibaren yabancı dil zorunlu hale gelecek” ifadelerini kullandı.