Haberler

2016 Kurban bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

2016 Kurban bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

Bayram tatili kaç gün?Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu herkes tarafından merak konusu. İnsanlar önceden tatil programlarını yapmak için bayram tatili süresini merak ediyor. Kurban bayramı tatilinin büyük ihtimalle 9 gün olacağı bekleniyor.

Numan Kurtulmuş “Kurban bayramı yaklaşıyor, bayram tatilinin uzatılması gündemde mi” sorusuna Kurtulmuş, “Kurban Bayramı tatilimizde büyük ihtimalle 9 gün olacak. Ama henüz onun kararı Bakanlar Kuruluna gelmedi” dedi.

Nabi Avcı’nın açıklaması:

Ağırlıklı olarak bayram tatilini uzaktaki memleketinde geçirecek olanlar ile bu bayramı ailesiyle tatil yaparak geçirecek olanların merak ettiği Kurban Bayramı ne zaman ve bayram tatili kaç gün olacak sorularına yanıt olarak Turizm Bakanı Nabi Avcı çeşitli açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Nabi Avcı, herkesin merak içerisinde beklediği soruya yüzleri güldürecek bir yanıt verdi. Televizyon programında Bakan Nabi Avcı, beklenildiği gibi Kurban Bayramı tatilinin Ramazan Bayramı tatilinde olduğu gibi 9 gün olması ihtimalinin bulunduğunu belirterek “Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak” diye konuştu.

Kurban Bayramı tatili ile ilgili gelen açıklanın ardından konu ile ilgili konuşan Yaşar Üniversitesi’nin İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, Kurban Bayramı’nda gerçekleşecek olan bayram tatilinin 9 gün yapılmasının turizm talebini de arttıracağını belirtti. Prof. Dr. İge Pırnar, tıpkı Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı’nda da turistik bölgelere yoğun bir ilgi olacağını ve bu durumun da turizm için olumlu katkılar doğuracağını kaydetti. Özellikle Rusya ve Avrupa’dan gelen turistlerin azaldığı dönemde iç piyasaya yönlenen turizmciler için Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatilinin talep artışına büyük bir katkı sağladığını aktardı. Bununla birlikte Prof. Dr. İge Pırnar, Kurban Bayramı’nda gerçekleşecek olan 9 günlük bayram tatiline dair açıklamanın da bir ay öncesinden yapılmasının hem vatandaşların planlama yapmasına hem de turizmcilerin bu taleplere etkili karşılık vermesine büyük katkı sağlayacağı yönünde konuştu.

Özellikle Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatilinin turizm bölgelerinde bulunan otellerin doluluk oranlarına yüzde 50 gibi bir artış sağlamasının ardından Kurban Bayramı için gerçekleşecek olan 9 günlük bayram tatilinin de turizm bölgelerine ve buradaki otellerin doluluk oranlarına benzer şekilde olumlu etki edeceği öngörülüyor.

Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı’nın arefe günü 11 Eylül 2016 Pazar günü olacak. Kurban Bayramı’nın birinci günü 12 Eylül 2016 Pazartesi, ikinci günü 13 Eylül 2016 Salı, üçüncü günü 14 Eylül 2016 Çarşamba ve dördüncü günü ise 14 Eylül 2016 Perşembe günü kutlanacak. Buna karşılık Cuma gününün de tatil olması ve iki hafta sonunun da katılması neticesinde bayram tatili tam olarak 9 gün olacak ve hem tatil yapmak isteyenlere hem de memleketine gitmek isteyenlere büyük bir avantaj sağlayacak.

Kurban bayramı ne zaman?

Kurban bayramı müslüman aleminde 2016 senesinde çünkü 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı, kurban bayramından önce başlayacak. İslam dininde asırlardır devam eden ve farz ibadeti olan kurban kesme, her sene kurban bayramında yapılıyor ve bu önemli bayram nedeniyle ülkemizde bayram süresince resmi tatil ilan ediliyor. Yaz tatiline denk gelen 2016 kurban bayramı arefesi 11 Eylül Pazar günü olacak ve kurban bayramı tatilinde toplamda 4,5 gün sürecek bir tatil olacak. Ancak kurban bayramının yaklaşıyor olmasıyla birlikte bu tatil süresi daha da uzatılabilir, Cuma günü de tatil kabul edilip yine 9 günlük kurban bayramı tatili olabilir. Kurban bayramı takvimi de bayram dolayısıyla çok merak ediliyor.

Arefesi 11 Eylül 2016 Pazar gününe denk gelen kurban bayramının birinci günü 12 Eylül 2016 Pazartesi günü oluyor. 2. günü 13 Eylül Salı gününe denk gelen kurban bayramının 3. günü ise 14 Eylül Çarşamba oluyor. Kurban bayramının son günü olan 4. gün ise 15 Eylül Perşembe gününe denk geliyor. Müslümanlar için oldukça önemli bir bayram olan kurban bayramı, bayramın birinci günü kılınacak olan bayram namazı ardından başlıyor diyebiliriz. Çünkü kesilecek olan kurbanlar genellikle bayram namazı ardından kesiliyorlar.

Arkadaşlarınla paylaşır mısın?

2016 Kurban bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? hakkındaki aklınıza takılan soruları aşağıdan öğretmen ve öğrencilere sorabilir, 2016 Kurban bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? için bilgi alabilirsiniz..

Yorumlarını paylaşır mısın?

css.php