“Ağaç Yaşken Eğilir” atasözünün anlamı nedir, “Ağaç Yaşken Eğilir Atasözü” ne manaya gelmektedir?

Eğitimi oldukça minik yaşlardan itibaren çocuklarımıza vermeliyiz. Çocuklar büyüdükçe onlara bir şeyler öğretmek günden güne zorlaşır. Bu nedenle eğitimine çocukken başlanmalıdır. Bu yaşlarda işlenmeye, her türlü bilgiyle donatılmaya elverişlidirler. Geciktikçe eğitimindeki güçlükler artar, beklenen sonuçlar tam alınamaz. Bazı eğitimciler, ilk beş yaşın oldukça ehemmiyetli bulunduğunu, bu zamanda kazanılan alışkanlıkların sonradan kolayca değiştirilemeyeceği kanısındalar.

Yaşlı insanların yeni bir şeyi öğrenmesi gençlere ve çocuklara nazaran daha zordur.  Bu sebeple onlara yeni bir davranış kazandırmak zorlaşır. Yaşlandıkça artan unutkanlık da bu durumu destekler. Ama çocuk yaşlarda öğrendiğimiz şeyleri kolay kolay unutmayız. Çocuklar minik yaşta eğitilmelidir. Bu yaşlarda işlenmeye, her türlü bilgiyle donatılmaya elverişlidirler. Atasözüne gerçek anlamıyla baktığımızda insan ağaca benzetilir. Taze bir ağaç çocuktur, gençtir. Eğer taze bir ağacı eğmek isterseniz  dalından tutup çektiğinizde size doğru gelir. Fakat ağaç yaş aldıkça bu zorlaşacaktır. Hatta öyle bir zaman gelecek ki artık ağaç kuruyacak. Kuruyan ağaç eğmeye çalışılırsa kırılacaktır. İnsanda aynı bu şekildedir. En verimli zamanları olan çocukluk ve gençlik döneminde öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmelidir. Çünkü ileriki yaşlarda bu zorlaşacaktır.

Ağaç yaşken eğilir anlamı, atasözünün anlamı, hikayesi, ağaç yaş iken eğilir atasözü kompozisyon ve açıklaması

İnsan, en fazlaca çocukken etkilenmeye açıktır ve bu etkilenme kalıcı olur. Bu nedenle eğitimine çocukken başlanmalıdır. Gün geçtikçe zihin dolmaya ve daha zor öğrenmeye meyillidir.