Son birkaç yıldır ülkemizde dizilerin sayısında ve izlenme oranlarında ciddi artışlar var. Ülkemiz bu dizileri o kadar benimseyip o kadar ciddiye aldı ki insanlar oturup bir sonraki bölümün yorumunu yapmaya başladılar. Yazılı ve görsel medyada hangi dizide neler olabilir yorumlarına uzun uzadıya yer veriliyor. Bu dizilerde işlenen konular ise hep aynı: ihanet, zorbalık, ağalık, fakirlik – zenginlik, yalan, tecavüz, çarpık ilişkiler, intikam, vs. Artık kişilere normal gelmeye başladı bu çarpık ilişkiler. Bu da örf adetlerimize ters ve acınılası bir durum. İzlenmeye değer diziler muhakkak var.  Bu diziler, insanları sürekli tv başına oturmaya, hareketsizliğe, dolaylı yoldan sağlıkların bozulmasına, tv başında yemekten kilo almaya, dizilerdeki gizli ve açık reklamlar ile pazarlanan aksesuar, vb gereksiz ürünleri almak için gereksiz para harcamaya, hayal gücünü engelleme ve kendi kararlarını alamama gibi zararlı etkilere neden oluyor. Dizilerin kölesi olup, zamanınızı öldürmek yerine kendinize ve  sevdiklerinize zaman ayırın, kitap okuyun, kendinizi gelişitirin pişman olmayacaksınız.

Devamlı bilinçsizce dizi izlemenin zararları

  1. İstemediğin biriyle evlendiysen ona ihanet edebilir, başkasıyla aşk yaşayabilirsin.
  2. Kötü bir olaydan sonra içki içip etrafı dağıtmalısın.
  3. Sevdiğin kişi başkasıyla evlendiyse onların yuvasını bozmalısın.
  4. Kötüler daima güçlüdür iyiler ezilmeye mahkumdur.
  5. Her dizide yeni elbiseler, ayakkabılar olmalı, alışveriş için hep lüks yerler tercih edilmelidir.
  6. Evde ilgi görmeyen adam dışarıda karısını aldatmalı ve bütün suç kadına yüklenmeli, adamın yaptığı da masum gösterilmelidir.
  7. Gençlerin mutlaka sevgilisi olmalı, lise ve orta okul seviyesinde olsa bile çıktığı biri olmalıdır.
  8. Birbirlerinin kuyusunu kazan insanlar, hep maskeler ile dolaşmalı ve suç daima bir iki kişinin üzerine yıkılmalı
  9. Kavga eden, şiddet uygulayan, hırsızlık ve gasp yapan baş rol oyuncuları güler yüzlü, yakışıklı olmalı ve hep haklı nedenlerle yapmalı.
  10. Anneler hep despot olmalı, babalar ise daima sert ve anlayışsız olmalı. Çocuklar her zaman haklı olmalı.
  11. Kaynanalar hep kötü rol oynamalı, sürekli olarak damadının gelininin kuyusunu kazmalı
  12. Paranın nerden ve nasıl geldiği belli olmamalı, harcama yaparken hep cömert olunmalı.
  13. İş yerleri hep rezidans olmalı, işçi ve esnaf rolleri olmamalı.
  14. Sıradan ortalama bir hayat yoktur. Ya diptesindir ya tepede.Bunun ortası yoktur.
  15. Gençler hep haklı olmalı, haklı çıkmalı başına buyruk hareket etmeli ve kız erkek meseleleri dışında başka da dertleri olmamalı.
  16. Hep lüks özendirilmeli herkesin hayali maneviyat değil maddiyat olmalı yalılar villalar amaç olmalı insanlar olağanüstü bir lüks yaşama yönlendirilmeli.. Hep kapitalizm hep kapitalizm..
  17. Ülkede herşey yolunda gidiyor verilmesi gereken bir mesaj ve anlatılacak birşey de yok.

İşte çoğunlukla dizilerin rolü kısaca budur. Bireyselleştir. Yalnızlığa it. Kimseye güvenmesin. Bilinçsizleştir Aile sıkıntıdır..