Haberler

TEOG Puan Hesaplama – TEOG 2015 puan hesaplama tablosu

TEOG Puan Hesaplama - TEOG 2015 puan hesaplama tablosu

TEOG puan hesaplama nasıl yapılacak? 8. sınıf öğrencilerimiz 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde TEOG merkezi ortak sınavlara girecekler. Toplamda 6 oturumda 2 gün yapılacak olan sınav sonrası lise yerleştirme puanları hesaplanacak. Bu hesaplama yapılırken 1. ve 2. dönem TEOG sınavları ele alınacak. Söz konusu tercih puanları hesaplaması OYP başlığı altında yaz döneminde hesaplanacak. Bu noktada ortak sınavlara giren öğrenciler için iki farklı puan hesabı olacak. Bunlardan biri TEOG puan hesaplama ki bu sadece tek bir dönem sınavı için yapılır. Diğeri ise OYP puan hesaplama tam adı ile ortaöğretim yerleştirme puanı olarak karşımıza çıkıyor. Binlerce öğrenci yarın TEOG sınavında ter dökecek ve birden fazla konudan sınava girecekler. Adaylar sınav sonrası ise aklında kalan netlerle TEOG puan hesaplama işlemi gerçekleştirmek isteyecek. TEOG sınavı için aynı zamanda uzmanlardan da uyarılar gelmeye devam ediyor.

TEOG  Sınavından Önce Yapılması Gerekenler

  1. Sınavlardan bir gün önce ders çalışmayı tamamen bırakınız.
  2. Sınava gireceğiniz okulu en geç sınavdan bir gün önce görmeye çalışınız. Bu sizin sınava gireceğiniz ortamı tanımanızı ve rahatlamanızı sağlar.
  3. Sınavlara kadar olduğu gibi sınav arifesinde de sağlığı bozacak yağlı yiyeceklerden ve soğuk içeceklerden uzak durunuz.
  4. Sınav arifesinde deşarj olma ve gezme adında sınavı olumsuz etkileyecek gezintilerden kaçınınız.
  5. Sınav arifesinde günü dinlenerek ve rahat bir ortamda sevdiğiniz şeyler yaparak geçirmeye çalışınız.
  6. Sınavdan önceki gün sınav motivasyonunuzu bozacak faaliyet ve ortamlardan uzak durunuz.
  7. Sınav motivasyonunuzu bozacak televizyon programlarından, aile ve arkadaş konuşmalarından uzak durmaya çalışınız.
  8. Sınav sabahı dinlenmiş olarak kalkmak için son hafta uyku saatinize dikkat edin. En geç saat 23.00 ‘te yatakta olmaya dikkat edin. Sabahta en geç 07.30’da kalkmış olmaya dikkat edin.

TEOG yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ikinci dönem sınavları yarın ve perşembe günü yapılacak. 1 milyondan fazla öğrenci TEOG’dan iyi bir puan alma için ter dökecek. TEOG’a giren öğrenciler ile velilerin kafasını en çok karıştıran konu ise TEOG puan hesaplamanın nasıl yapılacağı konusundaki karışık bilgiler. TEOG puan hesaplamayla ilgili karışıklığı gidermek için sizlere örnek bir TEOG puan hesaplama hazırladık.

TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA

1. Merkezi Sınav Puanı: 618.8564
2. Merkezi Sınav Puanı: 640
6. Sınıf YBP: 75
7. Sınıf YBP:82
8. Sınıf YBP:85
Merkezi Sınavların Ortalaması: 629.4282
Üç Yılın YBP: 242
629.4282+242=871.4282
871.4282/2= 435.7141

Öğrenci liselere girişte 435.7141 puanla başvuruda bulunacak.

TEOG Puan Nasıl Hesaplanır?

Ortak sınavlarda alınan puanlar, sınavla öğrenci kabul edecek devlet liselerinde ve özel liselere girişte de kullanılacak. Puanlama sistemi ise biraz karışık. Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere devlet liselerine girişte Yerleştirmeye Esas Puan-YEP, esas alınacak. YEP hesaplamasında öğrencinin 6,7 ve 8’inci sınıf Yıl sonu Başarı Puanları ile 8. Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı toplanarak, elde edilen toplam puan ikiye bölünecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak. Ortak sınavlarda Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerini ağlıklı katsayıları 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinin ağırlık katsayıları ise 2 olacak. Yani TEOG’DA 1 doğru Türkçe cevabı 2 tane doğru Yabancı Dil cevabına eşit olacak. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanların kendi ağılık katsayılarıyla çarpılarak hesaplanacak. Çarpımların tamamından elde edilen değerin, derslerin ağılık katsayılarının toplamına bölünmesiyle Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı elde edilecek. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercih ve yerleştirmede 6,7 ve 8. sınıf Yıl sonu Başarı Puanları yüzde 30, sekizinci sınıfta uygulanan merkezi ortak sınavlardan alınan puanlar yüzde 70 etkili olacak.

TEOG OYP-ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANI NEDİR?

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı; öğrencinin Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları gibi puanla öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır.

TEOG OYP-ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANIR?

8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. Öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG YILSONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

TEOG AOSP- AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Arkadaşlarınla paylaşır mısın?

TEOG Puan Hesaplama – TEOG 2015 puan hesaplama tablosu hakkındaki aklınıza takılan soruları aşağıdan öğretmen ve öğrencilere sorabilir, TEOG Puan Hesaplama – TEOG 2015 puan hesaplama tablosu için bilgi alabilirsiniz..

Yorumlarını paylaşır mısın?

css.php