Edebiyat

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz atasözünün anlamı ve kompozisyon

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz atasözünün anlamı ve kompozisyon

Çoğu insan rahat yaşayabilmek için uzun uğraşlar verip çok para kazanmaya çalışır. Belki biraz para biriktirir. Fakat elindeki az parayla yetinmez, her zaman daha fazlasını ister. Böyle dönemlerde insan, paranın aslında her şey olmadığını aklına getirmelidir. Para tabiki de önemlidir. Hayatımızı devam ettirmemiz için paraya ihtiyacımız vardır. Fakat her zaman elimizdekiyle yetinmeyi öğrenmeli, daha fazla para kazanmak için hırsımızın kurbanı olmamalıyız.

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz atasözü kompozisyon

Çoğu insan az olan parasını riske atıp o parayı arttırmaya çalışır. Fakat bunun sonucunda elindeki parayı da kaybedebilme ihtimalini asla düşünmez. Ve hiç düşünmeden parasını riske atar. Hırsı yüzünden tam hesap yapıp bu ihtimali göremez. Sonucunda parasını kaybeder. Bu atasözümüz böyle durumlarda söylenmiştir. Yani insanoğlu azla yetinmeyi öğrenmelidir. Eğer azla yetinmeyi öğrenmezse çoğu hiç bulamayacağından bahseder. Azla yetinmeyi bilmeli ama sürekli çalışmalıyız. Bu maddi ya da manevi olabilir. Önemli olan kendimizi bilmek ve bilinçli davranmak.

Bazen insanlar fakir olmaktan şikayet eder. Para sadece yaşamak için bir araçtır. Hayatımız boyunca paranın bizi esir etmesine, kişiliğimizi bozmasına izin vermemeliyiz.

Arkadaşlarınla paylaşır mısın?

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz atasözünün anlamı ve kompozisyon hakkındaki aklınıza takılan soruları aşağıdan öğretmen ve öğrencilere sorabilir, Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz atasözünün anlamı ve kompozisyon için bilgi alabilirsiniz..

Yorumlarını paylaşır mısın?

css.php