Din Kültürü

2017 yılı Kadir Gecesi tarihi ne zaman?

2017 yılı Kadir Gecesi tarihi ne zaman?

Kadir Gecesi, Ramazan ayında müslümanların en kutsal saydığı gecelerinden biridir. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Kadir gecesinin yaklaştığını bilenler, bu önemli gecede dini vazifelerini yerine getirmek istiyorlar. Peki bu sene Kadir Gecesi ne zaman? Bu günlerde nasıl ibadet edilmelidir?

2017 Kadir Gecesi ne zaman? Bu yıl hangi güne denk geliyor?

Ramazan ayının başlamasıyla ile birlikte Kuran’da bin aydan hayırlı olduğu belirtilen mübarek gece heyecanla beklenmeye ve Kadir Gecesi tarihi merak edilmeye başlandı. Ramazan ayının 27. gecesi yani 2017 yılının 21 Haziran Çarşamba akşamını 22 Haziran Perşembe gününe bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.

Kadir gecesinin islamiyetteki yeri ve önemi

Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek sayılan bir gecedir. Kur’an’da şöyle tanımlanmıştır: “Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

İnna enzelnahu fi leyletil kadr. Ve ma edrake ma leyletül kadr. Leyletülkadri hayrun min elfişehr. Tenezzelül melaiketü verruhu fiha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta madla’il fecr.

Kadir gecesinde nasıl ibadet edilmelidir? Kadir gecesi nasıl değerlendirilir?

Arkadaşlarınla paylaşır mısın?

2017 yılı Kadir Gecesi tarihi ne zaman? hakkındaki aklınıza takılan soruları aşağıdan öğretmen ve öğrencilere sorabilir, 2017 yılı Kadir Gecesi tarihi ne zaman? için bilgi alabilirsiniz..

2017 yılı Kadir Gecesi tarihi ne zaman? Hakkında 2 yorum:

Yorumlarını paylaşır mısın?

css.php