Edebiyat

24 Kasım öğretmenler günü hakkında kompozisyon örnekleri

24 Kasım öğretmenler günü hakkında kompozisyon örnekleri

24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik yapan kişilere adanmış ve birçok ülkede çeşitli kutlamaların gerçekleştirildiği bir gündür. Bu önemli gün dünyanın birçok ülkesinde kutlanmakta fakat kutlandığı gün ülkeden ülkeye değişebilmektedir. Öğretmenler gününün kutlanmasındaki amaç; bu mesleği yapan öğretmenlerimizi onurlandırmak, bu kişilerin toplumdaki yerine ve önemine dikkat çekmek, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek ve onlara olan sevgimizi, saygımızı göstermektir.

Öğretmenler günü ile ilgili kompozisyon örneği

24 Kasım, bizleri yetiştiren bugünlere gelmemizi sağlayan saygı değer emektarlarımız olan öğretmenlerin günüdür. Bugünde bizi yetiştiren öğretmenlerimizi hatırlar ve onları minnetle anarız. Öğretmen geleceği aydınlatan bir kandildir. Onun öğrettikleriyle yolumuzu bulur, geleceğimizi kurar ve vatana millete hayırlı bireyler oluruz. Öğretmenlik mesleğine sevdalı bu insanlar kendilerini öğrencilerine adamış kutsal insanlardır. Bu önemli günde onlara şükranlarımız iletmeliyiz. Tohumdan yeşertip inanılmaz bir birey yapan öğretmenlerin üzerimizde hakkı çok fazladır.

Öğretmenlik mesleği oldukça fedakarlık ve sorumluluk gerektiren bir meslektir. Öğrencilerini yetiştirmek uzun ve yorucu bir yolculuğa çıkmaya benzer. Ama öğretmenlerimiz bu yolda hiç yılmaz bizler için hep didinir ve çalışırlar. Bu nedenle kalbimizin en güzel yerlerinde bizi yetiştiren öğretmenlerimizi hiç unutmayız. Bizleri topluma yararlı bir birey olarak yetiştirir, bu sayede çağdaş bir medeniyet seviyesine gelmemizin önünü açarlar. Öğrencilerine daima iyiye, doğruya ve güzele teşvik eden ve bunu için hep didinen kişidir öğretmen…

Günümüzde öğretmenlere eskiden verilen saygı kalmamıştır. Bu, yeni dönem gençlerin şımarıklığından kaynaklanmaktadır. Bu öğretmenlerimizi fazlasıyla üzen ve performanslarını azaltan bir durumdur. Bu bağlamda öğretmenlere teşvik primlerinin verilmesi maaşlarının iyileştirilmesi esas kılınmalıdır. Çünkü şimdilerde hayatını iyi idare etmek için ek iş yapan öğretmenler oldukça fazladır.

Bu değerli öğretmenlerimiz hem bilgilerini hem sevgilerini ve kalplerini öğrencileriyle paylaşırlar. Öğrencinin performansı düştüğünde, bir yanlış yaptığında, zor zamanlarında yanı başında olan bir isimdir öğretmen.. Öğrencilerinin başarısına en çok mutlu olan kişi öğretmendir. Günlerinin bir çoğunu okulda geçiren öğrenciler yeri gelir ebeveynlerinden çok öğretmenini görür ve onla çok sıkı bir bağ oluşturur. Bu sebeple öğretmenlerimiz kıymetlimizdir. Tüm koşullarda öğretmenlerimize sevgi ve saygımızı eksik etmemeliyiz. Gerek tüm yıl gerek öğretmenler gününde elimizden geldiğince onlara hatırladığımızı hissettirelim.

Öğretmenler günü ile ilgili yazı örneği

Öğretmenler toplumlara önderlik eden kişileri yetiştiren toplumun gerçek önderleri olan ancak genelde arka planda yer alan kişilerdir. İlköğretimden üniversiteye kadar tüm öğretmenlerimizin emekleri sayesinde sadece ülkemizde değil tüm dünyada insanoğlunun uygarlığı devam edebilmektedir. Çünkü öğretmenler bilgi akışını sağlayan araçlardan birisidir. Yani öğretmenlerin varlığının olmadığı bir dünya medeniyetini kaybetmeye mahkum bir dünya olarak karşımıza çıkacaktır.

Atatürk‘ün Millet Mekteplerinde bizzat tahta başında ders vermesinden sonra kendisine 11 Kasım 1928 yılında Başöğretmen ünvanı verilmesine karar verilmiş ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’te Başöğretmenlik sıfatını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmiştir. İşte bu sebepten dolayıdır ki 1981 yılında beri 24 Kasım günü diğer dünya ülkelerinden farklı olarak Öğretmenler Günü olarak ülkemizde kutlanmaktadır.

Öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı sırasında nasıl canlarını dişlerine taktıklarını Atatürk bizzat gözlemlemiştir. Özellikle kurulmuş bulunan Öğüt Kurulları sayesinde Ulusal Kurtuluş Savaşına öğretmenlerimizin büyük katkıları olmuştur. Atatürk hemen hemen yurt içerisinde gittiği her noktada mutlaka bir okul ziyaret eder hem eğitim öğretime hem de öğretmenlere vermiş olduğu değeri sık sık belirtirdi.

“Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözü ile ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken anahtarını da öğretmenlere vermiştir. Kutsal bir meslek olan öğretmenlerimize şükranlarımızı ne kadar sunsak azdır. Bu sebepledir ki öğretmenlik mesleği sadece yurdumuzda değil tüm dünyada en değerli ve en saygın mesleklerden birisidir.

Türkiye gibi cumhuriyete ve bilimsel ağırlıklı modern bir yaşama geçmesi ancak geçtiğimiz yüzyıl gerçekleşmiş bir ülkenin aynı coğrafya içerisindeki diğer ülkelerden farklı ve huzurlu bir şekilde yaşamasının yegane sebeplerinden birisi de öğretmenlerimizin Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkmasıdır.

24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili kompozisyon örneği

24 Kasım her yıl ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanır, geçmiş ve geleceğimizde emeği geçen öğretmenlerimiz sevgiyle anılır, ziyaret edilir. 24 Kasım, 1928 yılında Latin harflerinin 1 Kasım 1928 tarihinde kabulünün ardından Millet Mektepleri’nin açıldığı ve okuma yazma seferberliğinin başladığı gündür. Bugün sadece Millet Mektepleri açılmamış ayrıca Mustafa Kemal Atatürk Başöğretmen olarak kabul edilmiştir. Bu önemli tarih 1981 yılından itibaren her 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada toplumu şekillendirme adına öğretmenlere nasıl önemli bir görev düştüğünü şu sözlerle açıklanmıştır: “Arkadaşlar, yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister.” Böylesine mühim bir görevi olan öğretmenlere toplumsal açıdan çok önemli görevler düşmektedir. İşte 24 Kasım böylesine önemli bir iş yapan öğretmenlerimizi bir kez daha hatırladığımız, onlara olan sevgi ve saygımızı gösterdiğimiz, kutlamaların yapıldığı bir gündür.

Arkadaşlarınla paylaşır mısın?

24 Kasım öğretmenler günü hakkında kompozisyon örnekleri hakkındaki aklınıza takılan soruları aşağıdan öğretmen ve öğrencilere sorabilir, 24 Kasım öğretmenler günü hakkında kompozisyon örnekleri için bilgi alabilirsiniz..

24 Kasım öğretmenler günü hakkında kompozisyon örnekleri Hakkında 2 yorum:

  1. Çağla Tekin -

    Çok güzel öğretmenler günü kompozisyonları yazmışsınız. Sağolun… Bana çok yardımcı oldu :)

Yorumlarını paylaşır mısın?

css.php